توکوفرول موجود در روغن چگونه به طعم خوب غذا کمک می کند؟



ثمین نصرت، سرآشپز معروف و درجه یک بین المللی، می گوید چهار عامل اصلی بر طعم و کیفیت غذا تأثیر می گذارد. این چهار اصل اساسی عبارتند از: اسید، نمک، گرما و چربی. حتما شما خودتان تجربه کرده اید که انتخاب چربی یا روغن مناسب پخت و پز چقدر می تواند بر طعم، ظاهر و بافت غذا تاثیر بگذارد. روغن های نسل سوم علاوه بر طعم خوب غذا، سلامت و کیفیت آن را نیز در نظر می گیرند و سرشار از مواد مورد نیاز بدن از جمله توکوفرول هستند. اما سوال اینجاست که آیا افزودن این ترکیبات به روغن بر طعم غذا تاثیر می گذارد؟ خواص توکوفرول در روغن های نسل سوم توکوفرول نوعی ویتامین E است که در بدن ما به عنوان یک ماده محلول در چربی ساخته نمی‌شود و باید از منابع خارجی مانند مکمل‌ها یا غذا مصرف شود. توکوفرول به عنوان یک آنتی اکسیدان طبیعی شناخته شده است. همانطور که می دانید؛ رادیکال های آزاد به دلیل قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید، سبک زندگی اشتباه و مصرف مواد غذایی ناسالم در بدن تولید می شوند. رادیکال های آزاد یکی از عوامل اصلی بیماری های مختلف مانند سرطان و تضعیف سیستم دفاعی بدن هستند. بهترین راه برای مقابله با افزایش رادیکال های آزاد در بدن استفاده از آنتی اکسیدان ها است. آنتی اکسیدان ها رادیکال های آزاد را مهار کرده و روند تخریب سلول ها را به تاخیر می اندازند. در نتیجه می توان گفت که مصرف مواد حاوی آنتی اکسیدان مانند ویتامین E بهترین راه مبارزه با پیری است. توکوفرول علاوه بر کاهش چین و چروک و افتادگی پوست، به سلامت روان شما نیز کمک می کند. این ماده غذایی با جلوگیری از تخریب سلول های مغزی به کند شدن روند بیماری آلزایمر و زوال عقل کمک می کند. همچنین روغن آفتابگردان حاوی توکوفرول یکی از بهترین غذاها برای ورزشکاران محسوب می شود. زیرا باعث رشد سریعتر عضلات و افزایش مقاومت آنها می شود. البته توکوفرول فواید بسیار دیگری نیز دارد که به سلامت و کیفیت زندگی شما مربوط می شود. اما باید به تاثیر مثبت آن بر طعم و بوی غذا نیز اشاره کرد. نقش توکوفرول در طعم غذا بسیاری از روغن ها، قبل از اتمام فرآیند پخت و پز؛ می سوزند و دود می کنند. علاوه بر ضرر زیاد این روغن ها برای بدن انسان؛ همچنین باعث ایجاد طعم و بوی نامطبوع در غذا خواهند شد. اما روغن آفتابگردان به دلیل داشتن نقطه دود بالا به عنوان یکی از روغن های سرخ کردنی برای سرخ کردن سطحی شناخته می شود. طبخ و سرخ کردن غذا با این روغن طعمی مطبوع و ظاهری وسوسه انگیز ایجاد می کند و به همین دلیل روغن آفتابگردان یکی از پرطرفدارترین محصولات در سبد غذایی خانواده های ایرانی است. با توجه به کیفیت و محبوبیت روغن آفتابگردان، تولیدکنندگان این محصول با افزودن انواع ویتامین ها، آنتی اکسیدان ها و سایر مواد ضروری بدن، نسل سوم این روغن را به بازار عرضه کردند که علاوه بر حفظ آن خواص اصلی، مواد مفید بیشتری دارد. روغن غنچه آفتابگردان با توکوفرول غنی شده است که خواص و فواید بیشماری دارد. است. از جمله اینکه توکوفرول زنجیره اکسیداسیون لیپیدها را کند می کند و این مشکل باعث افزایش کیفیت غذا می شود. استفاده از روغن حاوی توکوفرول طعم، بو و ظاهر غذا را تازه‌تر نگه می‌دارد و بافت غذا برای مدت طولانی‌تری سالم و باکیفیت می‌ماند. به دلیل این خاصیت آنتی اکسیدانی ویتامین E، سال هاست که از این ماده به عنوان نگهدارنده طبیعی مواد غذایی استفاده می شود. کند کردن زنجیره اکسیداسیون چربی ها، داشتن نقطه دود بالا و استفاده از دوز مناسب توکوفرول در روغن از دلایلی است که باعث می شود غذاهای پخته شده و سرخ شده در روغن آفتابگردان غنچه پلاس طعم لذیذ و بوی مطبوع غذا را حفظ کنند. زمان طولانی تر. توکوفرول به عنوان یک آنتی اکسیدان طبیعی، توانایی مهار رادیکال های آزاد را دارد و در نتیجه از بروز سرطان و بیماری های خودایمنی جلوگیری می کند. اما این ماده مانند بسیاری از مواد ضروری دیگر بدن باید از طریق غذا دریافت شود. زیرا رژیم غذایی اکثر افراد برای رفع تمام نیازهای غذایی کافی نیست. شرکت غنچه پلاس نسل سوم روغن های غنی شده با توکوفرول، انواع ویتامین ها، امگا 6 و … را تولید کرده است.روغن آفتابگردان علاوه بر خواص فوق العاده ای که برای سلامت بدن دارد، حاوی توکوفرول نیز می باشد. با حفظ طعم، بو و ظاهر غذا به شما کمک می کند تا مدت زمان بیشتری از کیفیت و لذیذ بودن غذا لذت ببرید.

دیدگاهتان را بنویسید